ketvirtadienis, lapkričio 19, 2015

the red shoes

eiii, labas


   rugsėjo menėsį su Martynu nusprendėm, kad reikia vėl kažką sukurt kartu. nors jis būna daugelyje fotosesijų, šį kartą jis buvo ne tik geras kompanionas, bet ir stilistas ir netgi dizaineris (taip, šitą sijoną padarė Martynas!) taigi, va. aišku, planavom gal pora mėnesių ir viskas gavosi kaip tik būtent taip, kaip neplanavom. buvau pyktelėjusi  ant savęs ir savo fotoaparato, kurio gyvybė jau gęsta, nes nepadarėm kartu to, ko norėjom. bet galutinis rezultatas gavosi gana neblogas, todėl pasidalinsiuo juo ir su jumis. 














16 komentarų:

  1. eina sau,vau. ne rea lu. labai pasiilgau Tavo nuotraukų! modelis super, nerealiai grazi man ji. Pagyros visiem trim! super, nesustokit, eikit pirmyn!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū! smagu, kad kažkas pasiilgo:) dėkojam visi trys, stengsimės judėt pirmyn:)

      Panaikinti
  2. Atvirai - tragedija. Gaila, kad apleido tave mūza. O gal pasikeitė mąstymas. Sijonas labai jau vulgarus, nėra jokio subtilaus grožio ar seksualumo. Matau, jog norėjai tai perteikti, gaila, kad nepavyko. Nors pats modelis labai gražus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū už atvirumą. mūza neapleido, kaip tik galva sprogsta nuo minčių. labai norėčiau, kad man nebūtų prikišamas tam tikras stilius, tada nereikėtų taip nustebti ir vedžioti teorijų, kas man pavyko, o kas ne. ir nereikėtų kažko tikėtis, kas nėra įdomu kūryboje. nors realiai, iš esmės, su šia fotosesija daug kas labai pavyko, ir daug kas, kaip jau ir sakei, buvo tragedija. visada kai gaunu neigiamus komentarus, kažkaip labai nemalonu pasidaro, manau, tokia yra kiekvieno reakcija bent akimirką. bet po to pagalvojau, kad jei dažniausiai noriu perteikt grožį ar seksualumą, tai normalu, kad žmogus, pamatęs vulgarumą, pasakys, kad jam neskanu. (nors dėl vulgarumo čia irgi diskutuočiau). bet ši dalis ir smagiausia, man, kaip kūrėjai, jei galima būtų mane taip pavadinti. ieškojimai, nudegimai. tragedijos. nenorėjau išsiplėsti, tiesiog panorau atsakyt plačiau. siūlyčiau nerašyti taip kategoriškai. tikiuosi nenuskambėjau šiurkščiai, esu gavusi replikų, kad atrašau su perdėtu kandumu. bet mano tokia natūra, matyt. man tikrai labai malonu, kad stebi mane ir mano darbus ir nepagaili laiko parašyti komentaro. nebenoriu užsivesti, nes viskas yra diskutuotina. ačiū dar kartą, tikrai. kritika visada sveika. beje, mąstymas keičiasi. jei nesikeistų, stovėčiau vietoje, ko niekam nelinkiu:)

      Panaikinti
  3. Labai pigiai modelis atrodo. Jokio seksualumo ar grožio nematau, vos ne kaip k****. Atviri vartais kai kuriose nuotraukose apskritai...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai užuojauta tau, mergyt ;) Labai gaila, kad dabar viskas ką žmonės seniau vertindavo tampa labai nevertinga ir net gi mėtoma, jeigu supranti apie ką aš.

      Panaikinti
    2. labai nenoriu veltis į moralines diskusijas. nesakysiu "užuojauta tau", nes tai skamba absurdiškai, bet jei tau šiek tiek daugiau parodyto kūno atrodo kaip kažko nevertinimas, negerbimas ir mėtymas, pasiūlyčiau išlįsti iš kiauto ir į dalykus pažiūrėti iš toliau ir keičiant perspektyvą.

      Panaikinti
    3. o ar nepagalvojai apie tai, kad modelis pigiai ir vulgariai atrodo su intecija? nepamanei, kad galbūt šitos nuotraukos ir jų stilius atspindi šiuolaikinę visuomenę? kodėl moderni fotografija turėtų perteikti vien grožį ir numuilintą tikrovę? kai realioje tikrovėje grožis dažnai ir yra atvirai demonstruojamas seksualumas. šiaip ar taip, ačiū už nuomonę. tik noriu pasakyti, kad kai galvoju apie stilių fotosesijai, kartais pagalvoju ir apie tai, kaip išprovokuoti žmones apie ką nors susimąstyti. tavo komentaras parodo būtent tai, kad susimąstyti kartais mes tiesiog bijome ir esame įpratę matyti viską per rožinius akinius. fotografija ir apskritai menas ne visada tenkina mūsų akį ir kartais turi kelti pasibjaurėjimą, nes tai skatina mąstyti. k***os, kaip tu sakai, egzistuoja, tad kam tai slėpti? pasaulis persunktas vulgarumo ir atviro seksualumo, todėl kartais tai atspindi ir menas. be abejonės, kartais menas turi nukreipti dėmesį nuo baisios tikrovės ir kurti fantaziją, gražesnį pasaulį, tačiau tai nebuvo šios fotosesijos kryptis. siūlau palaukti kitų įrašų:)

      Panaikinti
  4. Pasirinktas tipas, ar tas kitų įvardijamas vulgarumas šioje fotosesija man kiek nepriimtinas taip pat, esu solidesnių pažiūrų, tačiau gerbiu jūsų idėjas. Ne banalu, nuvalkiota ir šimtus kartų matyta internetinėje erdvėje - manau tai ypač svarbu šiuolaikiniame mene, kuomet visko nepateiki kaip kažkokios makalynės, košės, o unikaliai ir dailiai. Žodžiu, linkiu ir toliau turėti daug idėjų, džiaugiuosi vis išvysdama naujus darbus ir toliau dirbkit su tokiais dailiais modeliais ♥

    AtsakytiPanaikinti
  5. O man kai tik labai patinka. Tas visas kontrastas.. megztukas, sijonas, raudoni batai.. iki skausmo pažįstamos vietos atgimsta naujai. Audrone, prašau fotkink dažniau!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš irgi manau, kad čia yra užslėpta gili mintis ir tiesiog parodytas vaizdas į šiuolaikinę visuomenę, kuomet merginos nešioja megstinus, be jokios padoriai dengiančios apačios ar be jokių kelnių, normalių timpų. Arba sijonai, kurie tikrai dengia tiek, kiek nuotraukoje esantis..

    AtsakytiPanaikinti
  7. O man žiauriai gražu. Graži mergina, graži aplinka, gražūs rūbai. Sijonas superinis. Ne visi privalo suprasti tokius dalykus, tad reikia susitaikyti su tuo.
    Tavo nuotraukų gerbėja esu nuo šio blogo pradžios, seku visus tavo naujus įrašus čia. Ir man visiškai dzin, kad kaip kažkas minėjo ši mergina panaši į 'ku*va'. Manau čia ir subtilus dalykus ir dėl tokių fotosesijų labai dažnai gali susilaukti kritikos.
    Tikiuosi, kad tu ir toliau stebinsi tokiomis puikiomis nuotraukomis, o Martynas tau padės. Nes jūsų tie pora projektų buvo WOW. Sėkmės jums, o ypatingai tau, Audra. Myliu jus

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tavo darbus radau jau prieš kurį laiką, ir dėka Martyno žiūrėjau į tavo darbus. Nuo pat pradžių matėsi, jog turi savo braižą, mąstyseną ir viską pateiki kitu kampu. O tas "kampas"man labai patinka, labai savotiškas ir žavus, visada įžvelgiu kokią mintį, jei net ir nuotrauka iš savo pusės daryta ir be jos. Pradžiai tikriausiai norėjosi tiesiog pagirti tavo kūrybiškumą. Tiesiog nuostabu.
    Kaip menininkė, turi suprasti (neabejoju, kad ir supranti), jog kritikos bus daug ir jos bus visada. Bus žmonių kurie peiks už tai ką darai ir juolab kaip tai darai. Kiti gal net nematys tavęs kaip menininkės išvis, kiti išvis nemato meno. Bus žmonių kurie sakys, jog esi niekam tikusi ir kam eini tokiu keliu kur tavęs niekas nelaukia. Bus tikrai visko. Tad pasiruošk. Kiekviena kritika ir kiekvienas tas neišmanėlis kuris nežino kas yra menas - yra tik pliusas ir svarmuo tavo naudai. Žinai kodėl? Nes tu įrodysi jog tau nemotai ką jie mano ir tu gali ir padarysi geriau. Tu nesustosi, kai kiti sakys tau taip daryti. Mokysiesi iš klaidų ir įvertinsi kritiką paversdama ją savo tobulėjimo pamoka. Ne tik kaip menininkė, bet kaip ir žmogus.
    Trečią, fotosesija yra neeeesveikai gera. Labai garsūs plojimai Martynui už stilisto pareigas. Minimalu, bet tikrai ne per mažai. Jūsų perspektyvos abiejų labai geros. Modelį gerbiu už drąsą. Tikrai ne visi jaustųsi tokie pasitikintys savimi ir tokie drąsūs. O tarp vulgarumo ir neprovokuojančio seksualumo yra maža linija. Kartais žmonės neatskiria kur yra linija, ne visada ją įmato, o ir ją peržengti labai lengva. Tad tikrai labai gera komanda jūsų, nes čia vulgarumo nėra išvis. Manau daug kas prisižiūri per daug Kardiašianų ir nebežino kas vulgaru ir kas ne.
    Tad puikus darbas! Linkiu jums visiems tobulėti ir nesustoti!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Audra , tik atsidarius fotkes supratau , kad čia šiuolaikinė visuomenė . Bet gaila neskanu ir man . Žinai kodėl ? Nes tai galima pamatyti ant kiekvieno kampo . Tą "kurviškumą" . O būtent fotkėse ieškom grožio ir nesugadinto pasaulio . Taip jau yra . Bet gerbiu Ugnę už drąsa :3

    AtsakytiPanaikinti